Behandlingar

Dags för en behandling?

En frisk kropp svarar med mjuka rörelser utan smärta och obehag och sinnet har ett klart fokus. Går du med smärta eller symtom som du inte får bukt med på egen hand?

Energimedicin

Body Code - Emotion Code - Belief Code

När vi jobbar med denna form av energihealing frågar vi kroppen genom muskeltestning. Svaren kommer från vårt undermedvetna sinne där allt finns lagrat om vår hälsa och varför vi mår som vi gör. När vi identifierat obalanser, övertygelser och instängda emotioner frigör vi dem en efter en, så att energiflödet kommer igång och kroppen kan åtegå till ett mer balanserat tillstånd. Metoderna fungerar för både fysiska och emotionella problem och är dessutom helt smärtfri. Dessa behandlingar kan även utföras på distans.


Allt i universum är energi, även vi människor, våra tankar och känslor. Existensen av det mänskliga energifältet har varit känt inom den österländska läkekonsten i tusentals år och i modern tid är det kvantfysiken som kan förklara detta fenomen. Läkning handlar om att undanröja det onormala på den subtilaste energinivån - det som gjorde oss sjuka från början.


Vi människor använder bara en bråkdel av hjärnans resurser medvetet - tex. att tänka, tala och röra sig. Den största delen av vår intelligens ligger i det undermedvetna sinnet. Här sker massor av aktiviteter hela tiden utan att vi behöver fundera på hur och varför. Tänk om du skulle behöva ge matsmältningssystemet instruktioner för att spjälka lunchen eller hålla koll på att hjärtat fortsätter slå och pumpa runt blodet och att luften i lungorna byts ut regelbundet.


Body Code 45 min

Med Body Code kan vi identifiera obalanser och förstå vad vår kropp behöver för att läka. Detta är en kunskapsbank som hjälper oss att tolka de behoven och förklarar hur olika organ och kroppsdelar funktionsmässigt påverkar varandra. Ju fler obalanser vi samlar på oss, desto mer sannolikt är det att vi får symtom som fysisk smärta, trötthet, negativa känslor och till sist sjukdom. En obalans kan syfta på fysiska felställningar, bakterier och virus, toxiner, obalans i dygnsrytmen, felställningar i meridiansystem eller chakran för att bara nämna några. Med Body Code kan vi även få råd om livsstilsförändningar och om kroppen är i behov av näringstillskott.


Emotion Code 30 min

Emotion Code är en del av Body Code. Med denna metod kan vi identifiera negativa emotionella energier som fastnat i kroppen. Instängda obearbetade känslor är den vanligaste obalansen som påverkar oss både fysiskt och emotionellt. Vi är inkännande varelser som påverkas känslomässigt av allt vi upplever genom livet. Alla känslor är bra, även de negativa, då de hjälper oss att bli medvetna om vad vi ska akta oss för. Men det är när känslorna inte kan bearbetas eller när vi inte tillåter oss känna in som de kan skapa problem för oss. Vi frigör bara så många emotioner som du är redo att bearbeta just nu.


Belief Code Code 60 min

Belief Code är en del av Body Code men vi kan precis som med Emotion Code arbeta med denna metod separat. Troskoden, som det blir på svenska, ger oss möjlighet att släppa på våra negativa övertygelser och undermedvetna föreställningar som begränsar oss i livet. Vi har alla ett filter som färgar och påverkar oss hur vi upplever vår verklighet. Med Belief Code kan vi befria oss från inkongruenta trosmönster och tillåta oss att se saker som de verkligen är!Akupunktur

Akupunktur - Första besöket 120 min

Ett första besök tar cirka två timmar. Vi går noga igenom de symtom och problem du behöver hjälp med för att hitta orsaken och gör sedan en inledande behandling. Vi ser även på hur kost och livsstil påverkar hälsa och välmående. Akupunktur har ett brett behandlingsområde, inte bara för smärta. I metoden används tunna steriala engångsnålar men även moxa, värmeterapi, kan användas för att förstärka effekten.


Akupunktur - Återbesök 60 min

Vid återkommande behandling gör vi en snabbare genomgång från tidigare besök och anpassar behandlingen utefter diagnos och förändringar i tillståndet. Du kan även kombinera akupunktur med EMOTION CODE för att hjälpa kroppen att släppa på emotionella obalanser. Läs mer om denna metod längre ner på sidan!


Smärtbehandling 60 min

Här väljs behandlingsmetod utefter vilka symtom man har. Går du med ständig värk eller symtom som triggas i vardagen såsom musarm, tennisarmbåge, nacksmärta eller ischias kan detta vara ett bra alternativ. Metoderna kan vara akupunktur, Gua Sha, koppning, Emotion Code eller en kombination. Öronakupunktur kan också vara ett alternativ. Örat är ett mikrosystem som avspeglar hela kroppen. Förutom nålar finns även frön som sätts på specifika zoner och dessa får sitta kvar så att du sedan kan pressa på för att aktivera under några dagar.

Guasha & Koppning

Guasha 30 min

Guasha är mycket effektivt för stela och ömma muskler. Det är en kraftigt cirkulationshöjande metod som hjälper kroppen bli av med slaggprodukter. Detta sker genom att cirkulationen mellan hud och muskler ökar såväl som blodcirkulationen på djupet. Gua sha hjälper kroppen vid inflammatoriska tillstånd och stärker även immunförsvaret.


Koppning 30 min

Här kombinerar vi massage med koppning för att få en mer djupgående effekt och anpassar behandlingen efter just dina behov. Metoden lyfter bindväv och muskelmassa vilket ökar cirkulationen och förbättrar lymf- och blodsystemets flöde samt rensar ut slaggprodukter. Massagen ökar blodcirkulationen och släpper på spänningar i muskulatur och är även effektivt vid stress och oro då det frigör "lugn och ro"-hormonet Oxytocin.


Underbar terapi gör dig underbar.

Kontakta Zenithas Akupunktur


Har du frågor om behandlingarna eller föredrar att prata med mig innan du bokar är du såklart välkommen att ringa mig.


Du hittar mig i Hälsokraftsbutiken Akupunktur & Hälsokost NaturligtVis i Falköping. Där erbjuder jag och min kollega Yvonne Grön våra holistiska behandlingar i samma lokaler som butiken.